CULTURA – CENSURA i col·laboradors necessaris. 9 de març 2016 a les 18:30. Col·legi Major Rector Peset

ACICOM és una de les entitats participant i col·laboradores d’aquest acte CULTURA CENSURA i col·laboradors necessaris.

20160309 Cartell Cultura-Censura reduitEl Col•lectiu Cultura Crítica, en col•laboració amb el CRACS de la Universitat de València, convoquen una xerrada debat  sobre la relació entre la Cultura i la Censura per esbrinar quins mecanismes s’han utilitzat (i es fan servir encara) per a ofegar les expressions culturals, la creativitat i les llibertats, per a analitzar els diferents tipus de censura – la del poder, l’econòmica, l’autocensura- i el terrible  historial de repressió cultural, banalitat propagandística i manipulació informativa que els valencians hem hagut de patir de manera més intensa els darrers vint anys de governs del PP.

Comptarem a la taula amb la participació de Román de la Calle, Amàlia Garrigós, Pilar Almeria, Josep Lluís Galiana i Vicent Tamarit. Conduirà i moderarà l’acte Rafa Xambó.

Pretenem no només fer un debat que ens interessa a moltes persones i especialment als treballadors de les indústries cultural, sinó també una denúncia pública de fets, actituds i persones que han enfonsat la cultura i han obstaculitzat les possibilitats de treballar i desenvolupar-se creativament i artísticament a molts creadors i empreses.

Per tal d’il•lustrar la diversitat de censures, llistes negres, expedients, amenaces, retirada d’ajuts econòmics, destitucions, i també els problemes que han patit els qui ho han denunciat, no s’han resignat o n’han tractat d’informar,  hem convidat un bon grapat de testimonis dels diferents sectors culturals per tal que, en un format breu, ens relaten la seua experiència o ens exposen alguna proposta. Tot i que potser encara se n’afegiran uns quants més, a hores d’ara tenim confirmada la participació de:

Toni Canet, Alfons Cervera, Beatriz Garrote, Albert Staromievski, Xurxo Estèvez, Manuel Molins, Patricia Pardo, Manel Rodríguez-Castelló, Mònica Parreño, Vicent Monsonís, Vicent Vergara, Manolo Jardí, Emili Piera, Moisés Vizcaíno, Ximo Solano, Alfred Picó, Xavi Puchades, Juanjo Prats…

Us esperem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*