El Ventanal, projectem: La ZAL: Zona Abans de Llauradores; Aturem la ZAL i La Marina Alta: en construcci贸. 15/11/2019 a les 19h.

Divendres, dia 15 de novembre a les 19h. en El Ventanal:聽聽C/ Fra Pere Vives, 13, Val猫ncia聽馃搷 Localitzaci贸

Projecci贸 dels documentals聽

La zal: zona abans de llauradores

Sinopsi
El pla d鈥檃mpliaci贸 del port de Val猫ncia dut a terme durant els anys 90 va聽implicar gran part de la destrucci贸 de l鈥檋orta i les cases de la pedania de聽La Punta. 200 alqueries, cases i barraques varen ser derru茂des, aix铆 com 73聽hect脿rees d鈥檋orta productiva. Els ve茂ns i ve茂nes de La Punta es varen unir amb聽la finalitat de paralitzar les expropiacions i salvar les seues cases i l鈥檋orta.
La ZAL, Zona Abans de Llauradores pret茅n relatar el pas del temps des del聽comen莽ament de la lluita ve茂nal fins avui. Despr茅s de les demolicions, i de聽ser denegat pel Tribunal Constitucional, actualment el pla de la ZAL es torna聽a impulsar. M茅s de 20 anys despr茅s la lluita ve茂nal no descansa i busca ara 0la reversi贸 de la ZAL i la recuperaci贸 dels terrenys de La Punta com a horta
productiva.

La Zal fitxa_opt

Fitxa La zal: zona abans de llauradores 馃敆

Aturem la ZAL

La marina alta: en construcci贸

Sinopsi Fem una an脿lisi del proc茅s urbanitzador descontrolat i basat en l鈥檈stacionalitat que, des de fa d猫cades, est脿 donant-se a la comarca de la Marina Alta. Partirem de casos concrets a D茅nia i X脿bia, dos municipis ve茂ns situats a les faldes del Parc Natural del Montg贸 i de la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni, espais naturals protegits que contrasten amb el paisatge circumdant i serveixen d鈥檈smorte茂dors de les agressions ambientals produ茂des per la construcci贸. L鈥檈quilibri entre el desenvolupament urb脿 i la sostenibilitat del medi sembla ben dif铆cil d鈥檃lcan莽ar.

La Marina Alta_opt

Fitxa La marina alta: en construcci贸 馃敆

Deixa un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *


*