Nota de Premsa NOUS LIDERATGES, el repte de les primàries. Comunicació Política i Institucional. Divendres dia 16 de 2014.

Logos de les tres associacions

Experts i partits polítics debaten com se seleccionen els candidats

Es posaran els sistemes de primàries en qüestió , com a mètode democràtic de selecció .

ACICOM, ACOP i RedPública proposen aquestes jornades per buscar nous models de participació ciutadana .

El proper divendres 16 de maig els principals partits polítics valencians debatran a la Universitat de València sobre els processos de selecció dels seus candidats . L’objectiu de la primera jornada sobre Nous Lideratges consistirà en preguntar-se sobre la dificultat històrica de fer les organitzacions polítiques més democràtiques . En aquest sentit , es posarà sobre el punt de mira el paper de les eleccions primàries i els seus costos i beneficis , tant per als partits com per a la societat .

L’organització de l’esdeveniment  que tindrà lloc aquest divendres a les 10 hores al Saló Tomás Villarroya de la Facultat de Dret, ve de la mà de tres associacions bolcades en la regeneració democràtica i en la recerca de noves vies per a la participació ciutadana .

D’una banda , l’Associació de Comunicació Política , ACOP, tindrà l’honor de presentar una conferència en què s’analitzaran les primàries des d’un punt de vista crític . S’hi consideraran les antigues teories de la ciència política sobre les elits i les dificultats immanents a tot sistema que pretén ser democràtic .

D’altra banda, l’Associació Ciutadania i Comunicació , ACICOM , proposa una conferència sobre el paper dels mitjans de comunicació a l’hora de seleccionar un sistema de selecció o un altre . Es plantejarà si els processos democràtics minven la capacitat dels partits polítics de fer-se visibles o tot el contrari , en una època on les audiències són un element essencial per fer política .

Finalment, RedPública moderarà el debat entre els grups polítics. Hi participaran el Partit Popular, el Partit Socialista, Coalició Compromís, Esquerra Unida i Unió Progrés i Democràcia . L’entrada a l’acte és totalment lliure i després de la intervenció dels ponents el públic tindrà ocasió de participar en el debat .

Adjuntem documentació. Per a més informació: Sergio J. Ramis, Politòleg i expert en Comunicació Política. Tlf: 628411814

https://www.acicom.org/blog/2014/05/08/nous-lideratges-el-repte-de-les-primaries-comunicacio-politica-i-institucional-divendres-dia-16-de-2014/

Cartell Nous Lideratges def últim

 Expertos y partidos políticos debaten cómo se seleccionan a los candidatos

  • Se pondrán los sistemas de primarias en cuestión, como método democrático de selección.
  • ACICOM, ACOP y RedPública proponen estas jornadas para buscar nuevos modelos de participación ciudadana.

El próximo viernes 16 de mayo los principales partidos políticos valencianos debatirán en la Universitat de València sobre los procesos de selección de sus candidatos. El objetivo de la primera jornada sobre Nuevos Liderazgos consistirá en preguntarse sobre la dificultad histórica de hacer las organizaciones políticas más democráticas. En este sentido, se pondrá sobre el punto de mira el papel de las elecciones primarias y sus costes y beneficios, tanto para los partidos como para la sociedad.

La organización del evento, que tendrá lugar este viernes a las 10 horas en el Salón Tomás Villarroya de la Facultad de Derecho, viene de la mano de tres asociaciones volcadas en la regeneración democrática y en la búsqueda de nuevas vías para la participación ciudadana.

Por un lado, la Asociación de Comunicación Política, ACOP, tendrá el honor de presentar una conferencia en la que se analizarán las primarias desde un punto de vista crítico. En ella se considerarán las antiguas teorías de la ciencia política sobre las élites y las dificultades inmanentes a todo sistema que pretende ser democrático.

Por otro lado, la Asociación Ciudadanía y Comunicación, ACICOM, propone una conferencia sobre el papel de los medios de comunicación a la hora de seleccionar un sistema de selección u otro. Se planteará si los procesos democráticos merman la capacidad de los partidos políticos de hacerse visibles o todo lo contrario, en una época donde las audiencias son un elemento esencial para hacer política.

Finalmente, RedPública moderará el debate entre los grupos políticos. Participarán el Partido Popular, el Partido Socialista, Coalició Compromís, Izquierda Unida y Unión Progreso y Democracia. La entrada al acto es totalmente libre y tras la intervención de los ponentes el público tendrá ocasión de participar en el debate.

Adjuntamos documentación. Para más información: Sergio J. Ramis, Politólogo y experto en Comunicación Política, Tlf: 628411814

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*